Снимка БулфотоВътрешният министър Валентин Радев заяви, че е разговарял с колегата

...
Снимка БулфотоВътрешният министър Валентин Радев заяви, че е разговарял с колегата
Коментари Харесай

Силовият министър с ключови думи за дупките по пътищата!

Снимка Булфото

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че е разговарял с сътрудника си по регионалното развиване Николай Нанков по въпроса за дупките по пътищата.

 
Вчера Борисов сложи съответни задания. Автомагистрали, скоростни и автомобилни пътища трябва да бъдат прегледани за дупки и до всяка дупка да бъдат поставени екипи от полицията и пътната организация, които по график да дежурят и да предизвестяват водачите за тази заплаха. Така наподобява задачата, сложена от премиера на министрите Валентин Радев и Николай Нанков.

 „ Няма по какъв начин на всяка дупка да има служител на реда. Но навсякъде ще дадем наставления. Там, където полицията види, че има нарушена пътна конюнктура и проблеми с настилката, ние ще сигнализираме “, сподели Радев, представен от Нова тв.
 
Радев се срещна с кметовете на обитаемоте места в Плевенска област, както и с управлението на локалната полиция. Една от тематиките е била искането на общините за дежурен служител на реда 24 часа в денонощието.
 
" Ние не можем да сложим дежурен на всички места. Професионалното управление е направило карта. Ще има ситуирани мобилни екипи ", посочи вътрешният министър. И увери, че регионите, в които няма дежурен контрольор, ще имат достъп до полицейска услуга когато и да е.

 На срещата е била разисквана и ситуацията с камерите по пътищата.
 
" Моят акцент беше събираемостта на санкциите. Хората би трябвало да знаят, че рано или късно законът ще ги настигне. Ние и до момента с наличните камери успявахме да откриваме нарушаванията ", разясни Радев.
 
Той разяснява и казуса с частните охранителни компании в дребните обитаеми места: " Всички подлагат на критика Министерство на вътрешните работи, само че желаят полиция. Това не е неприятна процедура. Нека е ясно едно - частните охранители единствено ще оказват помощ, а полицията ще прави работата ".
 
Предстои във вторник Радев да се срещне и с представители на ловешките управляващи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР